McLaren F1 Team

Alonso hoopt te racen in China, maar acht het niet vanzelfsprekend

Advertisement

Fernando Alonso is al in Shanghai voor de Grand Prix van China die komend weekend wordt verreden. De Spanjaard durft er nog niet zomaar vanuit te gaan dat hij zal racen. “We mogen niks aannemen, maar ik bereid me net als anders voor op het raceweekend.”

Alonso kreeg van de FIA-artsen geen toestemming om deel te nemen aan de Grand Prix van Bahrein. Bij de medische keuring, die hij voorafgaand aan het raceweekend moest ondergaan vanwege zijn zware crash in de openingsrace in Melbourne, stuitten de doktoren op een gebroken rib bij de McLaren-coureur. Alonso moest toekijken terwijl reserverijder Stoffel Vandoorne zijn plaats innam.

Aanstaande donderdag zal opnieuw worden beoordeeld of de tweevoudig wereldkampioen voldoende hersteld is. “Het was een teleurstelling toen ik te horen kreeg dat ik niet mocht racen in Bahrein, maar ik heb de beslissing van het medisch team van de FIA volledig geaccepteerd.  Ik hoop vrijdag weer in de cockpit te mogen kruipen, maar we mogen nergens vanuit gaan totdat de artsen me groen licht geven om te racen, wanneer dat ook mag zijn. Tot die tijd bereid ik me net als anders voor op het raceweekend.”

In Bahrein moest Vandoorne halsoverkop vanuit Japan invliegen, waar hij aan het testen was voor de Super Formula. De Belg wist in zijn Formule 1-debuutrace een punt te scoren door als tiende te finishen, eveneens het eerste punt van 2016 voor McLaren . In China zal Vandoorne wederom standby staan om indien nodig Alonso te vervangen. Hij is dinsdag samen met Racing Director Eric Boullier afgereisd naar de Chinese metropool.

“Stoffel staat standby totdat Fernando donderdag zijn routine-controle bij de FIA-artsen heeft. Tot die tijd bereiden we ons niet anders dan normaal voor,” laat Boullier weten. “Fernando heeft thuis aan zijn herstel gewerkt en getraind en net als hijzelf hopen we hem terug in de auto te zien. We zullen het besluit van de artsen, wat het ook mag zijn, accepteren en onze planning daarop afstellen.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*