McLaren F1 Team 2016 - Fernando Alonso
McLaren F1 Team

Alonso nog niet pijnvrij, maar blij met rentree

Advertisement

Fernando Alonso maakte vrijdag zijn rentree in de MP4-31, nadat hij bij de Grand Prix van Bahrein moest toekijken als gevolg van de zware crash met Esteban Gutiérrez in de openingsrace in Melbourne. De Spanjaard geeft toe nog niet pijnvrij te zijn, maar is blij dat hij weer mag plaatsnemen in de auto.

Alonso werd in Bahrein vervangen door Stoffel Vandoorne, omdat de FIA-artsen hem geen toestemming gaven om te racen. De ribfractuur van de McLaren-coureur bleek niet voldoende hersteld om hem te laten deelnemen aan het vorige Grand Prix weekend.

Donderdag onderging Alonso opnieuw een medische keuring in Shanghai en kreeg hij groen licht om te racen op voorwaarde dat hij zich na de eerste vrije training weer bij de artsen zou melden voor nader onderzoek. In de openingssessie in China kwam de Spaanse coureur, mede door twee rode vlag-situaties, nauwelijks aan rijden toe en eindigde hij de sessie als twaalfde. Na het medisch onderzoek dat erop volgde kreeg hij definitief goedkeuring om deel te nemen aan het resterende gedeelte van het raceweekend. In de tweede training maakte hij aanzienlijk meer kilometers en klokte hij vervolgens de elfde tijd.

“Ik heb het de afgelopen 26 dagen gemist om in de auto te rijden,” zei Alonso na afloop. “Ik voelde me goed vandaag. Ik heb nog steeds wat pijn, omdat de rib nog niet helemaal hersteld is, maar dat is normaal. De pijn die ik voel is goed te behappen.”

De kans is groot dat het zaterdag regent in Shanghai, dus was het belangrijk om vandaag zoveel mogelijk informatie over de banden te vergaren. “Vandaag hadden we misschien de enige kans om de droogweerbanden te testen voor de race. We zijn blij met de resultaten, al zijn we nog zoekende naar de juiste balans in droge weersomstandigheden. We missen nog wat tractie en grip aan de achterkant van de auto. Daar moet nog wat aan veranderd worden willen we competitiever zijn. Als het morgen regent tijdens de kwalificatie zullen we ons best doen al heeft het behalen van een zo goed mogelijk resultaat op zondag de prioriteit.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*