McLaren F1 Team

Alonso verbaasd over kritiek

Advertisement

Fernando Alonso begrijpt niet zo goed waaraan hij de kritiek te danken heeft die hij afgelopen weekend in Bahrein te verduren kreeg. De Spanjaard was in Sakhir aanwezig, maar kreeg van de FIA-artsen geen toestemming om te racen vanwege een gebroken rib waarna Stoffel Vandoorne zijn plaats innam. Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert oordeelde dat het tijd werd dat de tweevoudig wereldkampioen met pensioen ging.

De McLaren-coureur liet het er niet bij zitten en stapte op Herbert af, die als verslaggever voor SkySports midden in een live-uitzending zat. “Ik ga niet met pensioen. Ik ben tweevoudig wereldkampioen. Dat kun jij niet zeggen. Daarom ben je uiteindelijk maar tv-commentator geworden.”

“Die agressieve kritiek heeft me een beetje verbaasd,” laat Alonso weten in een interview met de Spaanse krant Marca. Ik had de pech dat ze aan het filmen waren toen ik hem ‘s ochtends trof, maar ja…Ik begrijp zijn kritiek niet,” zei de Spaanse coureur in een reactie op de opmerkingen van Herbert die meende dat Alonso niet meer zo goed en gemotiveerd was als in het verleden en voor het laatst op zijn best was in 2011 en 2012 bij Ferrari.

“Vorig jaar was het een loterij, de auto begaf het in de eerste ronden. Er viel niets af te lezen uit het resultaat met die McLaren. Ik ben hier met een gebroken rib en heb aangegeven dat ik wil rijden. Ik help het team zoveel mogelijk. Ik denk niet dat je me een gebrek aan motivatie kunt aanrekenen.”

Na afloop van de trainingen op vrijdag verzocht McLaren de wedstrijdleiding nogmaals om toestemming om Alonso het resterende deel van het Grand Prix weekend in Bahrein te laten rijden. De renstal uit Woking kreeg echter nul op het rekest van de FIA-artsen.

Het is nog onduidelijk of Fernando Alonso in China weer achter het stuur van de MP4-31 zal kruipen. “Het gaat iedere dag beter, maar ik weet niet of het goed genoeg zal zijn om te racen. Je weet vooraf nooit hoe je lichaam reageert in de auto en of je wel of geen pijn ervaart.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*