Rosberg Vettel Kvyat China
Getty Images/Red Bull Content Pool

Arrivabene is het niet eens met Vettel: “Het is geen Monopoly”

Advertisement

Ferrari teambaas Maurizio Arrivabene kan zich niet vinden in de kritiek van Sebastian Vettel op Red Bull Racing’s Daniil Kvyat naar aanleiding van het incident in de openingsronde van de Chinese Grand Prix. “Dit is racen, het is geen Monopoly.”

Vettel raakte de auto van Kimi Räikkönen in de eerste bocht toen Kvyat een inhaalpoging deed aan de binnenkant. Allebei de Ferrari’s liepen daarbij schade op. De schuld lag volgens Vettel bij Kvyat, die er in de woorden van Vettel in kwam “als een torpedo”.

Toen aan Arrivabene werd gevraagd of hij zich kon vinden in de uitspraken van Vettel antwoordde de teambaas: “Ik denk niet dat het correct is om met de vinger naar iemand te wijzen. Kvyat reed zijn race en kwam op hoge snelheid aan, maar Seb en Kimi deden hetzelfde in Kvyat’s positie. Als je je plek wilt verdedigen ga je opzij, maar daar zat Kimi, helaas. Dit is echter racen en geen Monopoly.”

“Het was een incident,” vervolgt de Italiaan. “Die komen nu eenmaal voor in een race, maar als je beide coureurs elkaar raken is dat natuurlijk niet goed. Wat kan ik er verder nog over zeggen?”

Sebastian Vettel werd uiteindelijk tweede in Shanghai voor Daniil Kvyat die als derde over de eindstreep kwam. Kimi Räikkönen finishte ook in de punten en werd vijfde.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*