Williams F1 Team

Bottas: “Gesprek met Räikkönen niet nodig”

Advertisement

In de Grand Prix van Mexico kwam het wederom tot een aanvaring tussen Williams-coureur Valtteri Bottas en Ferrari’s Kimi Räikkönen. Terwijl Bottas in Sotsji slachtoffer werd van het incident was het nu Räikkönen die uitviel door de opgelopen schade. Volgens Bottas is een gesprek met Räikkönen niet nodig.

Het kwam tot een aanvaring tussen de Finse coureurs bij bocht vijf, nadat Bottas aan de buitenkant bij bocht vier de aanval inzette op Räikkönen. Toen Räikkönen instuurde bij bocht vijf kwam het tot contact tussen de beide Finnen. Het betekende het einde van de race voor Räikkönen die veel schade opliep aan de achterkant van zijn Ferrari.

Eerder kwam het ook al tot een aanvaring tussen de beide Finnen in de laatste ronde van de Grand Prix van Rusland. Toen was het Räikkönen die een inhaalpoging deed.

“Het is jammer dat het zo moest eindigen, maar dat hoort nu eenmaal bij het racen,” reageert Bottas na afloop. “Wat mij betreft valt er niets te bespreken, we waren gewoon hard aan het racen. Ik ga natuurlijk niet op mijn rem in een gevecht om posities. Er was gewoon geen ruimte. Ik zat aan de binnenkant en er was contact, maar ik kon nergens heen.”

Valtteri Bottas stond op het podium naast de beide Mercedes-coureurs, nadat hij als derde finishte in het Mexicaanse Autódromo Hermanos Rodrígues.

Share Button

4 comments

  1. afgezien van een héél grote fout ( met een verwijzing naar de gp van USA wat de GP van Sotchi was 2 weken ervoor) heb ik toch de link geplaatst in ons forum op facebook (F1 praethuys benelux) goede website

  2. Ik heb toch een goed geheugen, volgens mij was de eerste crash tussen de 2 finnen tijdens de GP van Rusland, en niet in Austin.. Doet U werk eens goed mijnheer de schrijvert..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*