McLaren F1 Team

Button: “Beste dag in jaren voor McLaren”

Advertisement

Volgens Jenson Button beleefde McLaren vrijdag in Bahrein “de beste dag in jaren”. De wereldkampioen van 2009 liet in de tweede vrije training de derde tijd noteren en zat daarmee het dichtst op het Mercedes-duo. Hoewel Button 1.2 seconde moest toegeven op de snelste rondetijd van Nico Rosberg heeft de Brit er vertrouwen in dat het een goed weekend kan worden voor het team uit Woking.

“Er zullen zaterdag auto’s van andere teams tussen ons en Mercedes weten te komen, maar je mag wel zeggen dat dit een goede dag was voor ons, de beste in jaren,” stelt Button enthousiast. “Het is een goed begin, we hebben niets ongebruikelijks gedaan. Hopelijk kunnen we morgen nog meer vooruitgang boeken.”

Misschien is er zaterdag nog meer uit de MP4-31 te halen, want het team heeft volgens Button op de openingsdag in Sakhir nog niet maximaal gepresteerd.  “Mijn tweede run reed ik met veel brandstof aan boord, dus was ik niet echt in staat om een snelle tijd neer te zetten, al denk ik dat ik redelijk competitief had kunnen zijn.”

Nadat de FIA artsen donderdag oordeelden dat Fernando Alonso dit weekend niet mocht racen na zijn crash in Melbourne twee weken geleden, maakt Stoffel Vandoorne dit weekend zijn Grand Prix debuut. De Belg reed de achttiende tijd in zijn eerste officiële vrije training om daarna in de tweede sessie de elfde tijd te noteren.

“Stoffel heeft het, zoals verwacht, heel goed gedaan vandaag,” oordeelde Button lovend na afloop van de eerste trainingsdag. “Hij is een zeer getalenteerde coureur, dus we zullen zien wat we morgen als team kunnen bereiken.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*