Column Meindert van Buuren Jr.: Een grote stap vooruit

Advertisement

Vorige maand mocht ik bekend maken dat ik komend seizoen weer in de Formule Renault 3.5 zal racen. Ik ben echt superblij dat ik voor Lotus Charouz ga rijden. Dit is voor mij een hele grote stap vooruit!

In december kreeg ik de kans om in Barcelona twee dagen te testen voor het team. Toen merkte ik al dat dit een topteam was.

Inmiddels ben ik al een paar keer in Praag geweest om het team te leren kennen waaronder de engineers met wie ik ga werken. Ik heb ook een dag mee gesleuteld aan de auto. Dat was een leuke ervaring waarbij ik ook de monteurs beter heb leren kennen. De laatste keer dat ik in Praag was heb ik me in de simulator voorbereid op de aankomende test in Jerez die op donderdag 5 en vrijdag 6 maart plaatsvindt.

Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Er staan een paar nieuwe sterke namen op de deelnemerslijst zoals onder meer Tom Dillmann en Dean Stoneman. Mijn teamgenoot, Matthieu Vaxivière, is absoluut ook één van de betere rijders. Ik denk dat we een sterke line-up hebben bij Lotus. Alles wijst erop dat we dit seizoen om het kampioenschap kunnen gaan strijden.

Dan zijn er nog een paar nieuwe regels ingevoerd. Zo zullen we dit seizoen het halve weekend op low downforce rijden en de andere helft op high downforce. Daarnaast zijn er nog wijzigingen voor het gebruik van DRS. Voorheen had je per wedstrijd 350 seconden aan DRS die je zelf mocht indelen. Nu krijg je nog maar acht momenten per wedstrijd. Dat is een stuk minder, dus komt het erop aan om er slim gebruik van te maken.

De DRS kunnen we overigens alleen gebruiken tijdens de high downforce races, want bij low downforce werkt het eigenlijk alleen maar tegen je. Op twee circuits wordt er sowieso wel high downforce gereden: Monaco en de Red Bull Ring. Dat zijn circuits waar je de downforce hard nodig hebt, want anders wordt het gewoon te gevaarlijk.

Het wordt een leuk spelletje en het zal ook voor mij in het begin even wennen zijn. Deze week wordt er getest in Jerez en begin april testen we op Motorland.

Ik ben klaar om er tegenaan te gaan dit seizoen. De lijnen naar het Lotus F1 Team zijn heel kort. Als je presteert valt dat op, maar hetzelfde geldt natuurlijk andersom. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen om goed te presteren!

 

Meindert van Buuren Jr.
Racing driver for Lotus WSR FR3.5 Junior Team
Twitter: @Meindertvbuuren

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*