Renault Sport

Column Meindert van Buuren Jr: Na pechweekenden nu knallen in Hongarije

Advertisement

Na de pech die ik in de afgelopen twee raceweekenden heb gehad wil ik echt niets liever dan knallen in Hongarije waar van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni het volgende World Series evenement plaatsvindt.

Over de crash in Monaco wil ik het eigenlijk niet meer hebben, want daar is inmiddels genoeg over gezegd en heel veel mensen hebben ongetwijfeld de beelden gezien.

Afgelopen weekend in Spa zat het tegen en gooide de lekke band in de eerste race eigenlijk roet in het eten voor de rest van het weekend.

Elke coureur krijgt drie setjes banden waarmee je in dat weekend twee kwalificaties en twee races moet rijden. Vanwege de gridstraf van tien plaatsen die ik had overgehouden aan de crash in Monaco was het de bedoeling om op zaterdag maar één setje te gebruiken, zodat ik er zondag hard tegenaan kon gaan.

Toen ik zaterdag in de race net na de start naar binnen moest voor een nieuwe achterband liep alles daarna anders. Op zondag begon ik aan de kwalificatie met drie nieuwe banden en één gebruikte. Daardoor was de balans weg en lukte het voor geen meter in de kwalificatie. Mijn tweede run deed ik op een nieuw setje banden, maar in dat ene rondje kwam het er niet uit.

Zaterdag reed ik van de twintigste naar de elfde plek en zondag scoorde ik één punt met de tiende plaats. Daar ben ik niet tevreden mee, want ik ging naar Spa met het idee de zaterdag op te offeren om op zondag het maximale eruit te halen.

In Hongarije staan we volgende week weer op scherp om te knallen. Vorig jaar, maar ook daarvoor in andere klassen, behaalde ik een goed resultaat op het Mickey Mouse-baantje en dat geeft veel vertrouwen.

Ik kijk er erg naar uit om weer in Hongarije te racen. Er is altijd heel veel publiek, doordat het circuit dichtbij de stad Boedapest ligt. De Hongaren zijn echte autosportfans. De sfeer daar is geweldig. Vorig jaar leek het wel een voetbalstadion met al die toeters en trommels.

Meindert van Buuren Jr.
Racing driver for Lotus WSR FR3.5 Junior Team
Twitter: @Meindertvbuuren

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*