António Félix da Costa
FIA Formula E

FE: Andretti contracteert Félix da Costa als teamgenoot voor Frijns

Advertisement

António Félix da Costa zal in het derde Formule E-seizoen naast Robin Frijns voor Andretti in de Formule E rijden. De Portugees, die de eerste twee seizoenen van het Formule E-kampioenschap uitkwam voor Team Aguri, heeft al enige testwerkzaamheden voor zijn nieuwe Amerikaanse team gedaan.

“Het betekent veel voor mij om voor Andretti in de Formule E te gaan rijden. Ik heb altijd gehouden van de manier waarop Amerikanen met het racen omgaan en van hun aanpak in sporten in het algemeen,” zei Félix da Costa in een reactie op het nieuws.

“Ik ben een groot IndyCar-fan en heb Andretti Autosport altijd als een iconisch team beschouwd. Om nu eindelijk te mogen zeggen dat ik voor dit team en deze familie ga racen is geweldig,” voegt de Portugese coureur eraan toe.

Félix da Costa neemt de plek in van Simona de Silvestro. De Zwitsers-Italiaanse coureur reed twee achtereenvolgende seizoenen voor Andretti in de elektrische klasse en was afgelopen seizoen de enige vrouw die aan de start van de ePrixs verscheen.

Share Button

One comment

  1. Slechte ontwikkeling voor Robin, ik vind het stuitend dat het team nu praat alsof da Costa de kurk is waarop het hele project drijft.
    Robin wordt ook niet genoemd door technisch partner te in de trend van, we zijn blij met deze lineup nee een filmpje waarin da costa in de nieuwe auto rijdt en zich mag presenteren als belangrijkste rijder voor het team. Ik zou als ik Robin was eens achter mijn oren krabben en als zich idd een goed team meldt in fe overwegen om alsnog over te stappen.
    Op de achtergrond nog de redbull politiek ook en, we hebben ook al gezien wat er gebeurd als iemand een zak geld op tafel zet bij andretti en, dat samen met de uitgesproken ambities van da Costa richting indycar is die deur nu ook definitief dicht voor Robin. Maar hopen voor de toekomst van Robin in de autosport en zijn fans dat audi wel serieuse plannen heeft met Robin en dat er zowel een korte als een lange termijn visie is bij zijn management die zich ook slecht profileren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*