Buemi Formule E-kampioen 2015/2016
Renault Sport

FE: Buemi Formule E-kampioen 2015/2016 ondanks crash met Di Grassi

Advertisement

Sébastien Buemi van Renault e.Dams is de Formule E-kampioen van seizoen 2015/2016. De Zwitser pakte de titel in het Londense Battersea Park ondanks een crash met zijn rivaal Lucas di Grassi net na de start van de race.

Buemi had na de race van zaterdag een achterstand van drie punten op Di Grassi. Doordat Buemi zondag de pole veroverde in de kwalificatie begonnen beide coureurs met exact hetzelfde aantal punten aan de laatste race.

Polesitter Buemi stond op de startgrid naast zijn teamgenoot Nicolas Prost. Daarachter, op de tweede startrij, stond ABT Schaeffler Audi-coureur Di Grassi.

In de derde bocht in de openingsronde rijdt Di Grassi achterop Buemi en neemt Prost de leiding waarna zowel Di Grassi als Buemi met de nodige schade naar de pits terugkeren om van auto te wisselen. Door de crash is Buemi zijn achtervleugel kwijt en is de voorwielophanging van Di Grassi rechtsvoor afgebroken.

Een top-10 finish zit er vanaf dat moment voor beide coureurs niet meer in, zodat het kampioenschap beslist moet worden door het laten noteren van de snelste raceronde. Buemi moet de snelste ronde laten noteren om kampioen te kunnen worden anders wint Di Grassi op basis van het behaalde aantal derde plaatsen.

In ronde 32 klokt Buemi een 1:24.150. Di Grassi slaagt er niet in daaronder te duiken, zodat Buemi het kampioenschap wint.

Nadat hij een dag eerder ook race 1 van de London ePrix op zijn naam zette, weet Nicolas Prost ook de tweede race in Londen te winnen. Daniel Abt finisht als tweede op 7.7 seconden achterstand op de Fransman. Jérôme d’Ambrosio wordt verrassend derde, omdat hij kan profiteren van de tijdtstraffen die drie coureurs voor hem krijgen uitgereikt.

Renault e.dams pakt net als in het eerste seizoen de titel bij de teams.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*