• FE: Di Grassi wint, Buemi blundert in Long Beach
  • FE: Di Grassi wint, Buemi blundert in Long Beach
  • FE: Di Grassi wint, Buemi blundert in Long Beach
  • FE: Di Grassi wint, Buemi blundert in Long Beach
  • FE: Di Grassi wint, Buemi blundert in Long Beach

FE: Di Grassi wint, Buemi blundert in Long Beach

Advertisement

Lucas di Grassi heeft de Long Beach ePrix gewonnen. Dankzij de zege neemt de ABT Schaeffler-coureur met een voorsprong van één punt de leiding in het kampioenschap over van Sébastien Buemi die een rampzalige race reed.

Na zijn diskwalificatie in de Mexico ePrix was Di Grassi vastberaden in Long Beach opnieuw de strijd aan te gaan om nu wel met de nodige punten op zak huiswaarts te keren. De Braziliaan begon de race vanaf de tweede startplek, maar wist in ronde twaalf polesitter Sam Bird voorbij te gaan.

Tegelijkertijd probeerde Buemi na een teleurstellende kwalificatie zijn weg naar voren te werken vanaf P7. Nadat een succesvolle inhaalmanoeuvre  op Daniel Abt wilde de Zwitser een paar ronden later Robin Frijns voorbij gaan. Dat pakte voor beide coureurs niet goed uit, toen Buemi de achterkant van de Andretti van Frijns raakte en de achtervleugel van de auto van de Limburger flink beschadigde.

De wedstrijdleiding achtte het omwille van de veiligheid niet verantwoord om de coureurs met de beschadigde auto’s verder te laten racen en sommeerde dan ook beiden de pitstraat in met als gevolg dat ze aan het einde van de race niet meer op snelheid reden omdat de auto’s nagenoeg door hun energievoorraad heen waren.

Na de reguliere pitstops hield Di Grassi de leiding in handen om vervolgens zijn voorsprong gestaag verder uit te breiden. Hier kwam een einde aan toen Nelson Piquet Jr in de slotfase van de race crashte. De NextEV TCR-coureur reed met zijn auto hard de muur in waarna de safety car eraan te pas moest komen.

Bij het hervatten van de race reed Di Grassi meteen goed weg van Venturi’s Stéphane Sarrazin en teamgenoot Daniel Abt. Nick Heidfeld finishte als vierde, gevolgd door zijn Mahindra-teamgenoot, Bruno Senna, die als vijfde over de eindstreep reed. Bird moest genoegen nemen met een zesde plaats nadat hij na de autowissel rechtdoor schoot bij bocht vijf.

Hoewel Jérôme d’Ambrosio voor het eerst mocht rekenen op FanBoost, bracht het de Belg niet verder dan de zevende plaats waarmee hij één plaats voor zijn teamgenoot, Loïc Duval, finishte.

Simona de Silvestro werd dankzij een negende plaats de eerste vrouwelijke coureur die punten scoorde in een Formule E race. Het laatste punt werd gescoord door Venturi-coureur Mike Conway.

De eerstvolgende ePrix vindt op 23 april 2016 plaats in Parijs.

Bekijk hier de hoogtepunten van de race:

Zaterdag 2 april 2016 – Uitslag Long Beach ePrix

 CoureurTeamsTijd
1.Lucas di Grassi ABT Schaeffler Audi Sport45:11.582
2.Stéphane SarrazinVenturi+0.787
3.Daniel AbtABT Schaeffler Audi Sport+1.685
4.Nick HeidfeldMahindra Racing+2.343
5.Bruno SennaMahindra Racing+4.968
6.Sam BirdDS Virgin Racing+5.229
7.Jérome d'AmbrosioDragon Racing+6.735
8.Loïc DuvalDragon Racing+8.057
9.Simona de SilvestroAndretti+10.505
10.Mike ConwayVenturi+10.900
11.Nicolas ProstRenault e.dams+11.205
12.Oliver TurveyNEXTEV TCR+17.417
13.Jean-Eric VergneDS Virgin Racing+1 ronde
14.Salvador DuránTeam Aguri+1 ronde
15.Robin FrijnsAndretti+1 ronde
16.Sébastien BuemiRenault e.dams+3 ronden
17.António Félix da CostaTeam Aguri+8 ronden
18.Nelson Piquet Jr.NEXTEV TCR+9 ronden

Foto’s: FIA Formula E

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*