Prost London ePrix
Renault Sport

FE: Prost wint race 1 London ePrix

Advertisement

Nicolas Prost heeft in het Londense Battersea Park vanaf pole zijn eerste seizoensoverwinning behaald in race 1 van de London ePrix.  

De Fransman weet onbedreigd naar de zege toe te rijden, terwijl achter hem de nodige incidenten plaatsvinden en er een enorme strijd gaande is tussen kampioenschapsleider Lucas di Grassi en de huidige runner up Sébastien Buemi.

Nadat Di Grassi en Buemi zich onder uiterst natte omstandigheden hadden moeten kwalificeren staan beide coureurs voor de taak de nodige posities te winnen. Alle ogen zijn gericht op Di Grassi die start vanaf P10 en op Buemi die niet ver daarachter vanaf P12 de race aanvangt. In de tweede ronde ligt de Braziliaan negende en heeft de Zwitser de tiende positie in handen.

Als Di Grassi Mahindra’s Nick Heidfeld voorbij gaat in de derde ronde , slaagt Buemi daar een ronde later in. Di Grassi heeft vervolgens het voordeel dat zijn teamgenoot Daniel Abt hem voorbij laat gaan voor P7, waarna het aan Abt is om Buemi achter zich te houden. Dat lukt zo’n twaalf ronden lang, maar dan weet Buemi hem nog voor de pitstops te passeren.

In een gevecht met Robin Frijns schiet Abt eraf en belandt hij in de muur. Daarbij raakt hij de Nederlander en betekent dit voor beide coureurs het einde van de race.

Met nog acht ronden te gaan verliest Di Grassi een deel van zijn voorvleugel als hij een poging doet om DS Virgin Racing’s Jean-Eric Vergne voorbij te gaan.

Di Grassi kan zijn weg vervolgen en ligt dan vierde gevolgd door Buemi op de vijfde plaats. In de slotfase van de race weet Sam Bird P5 te veroveren ten koste van Buemi. Doordat Bird afremde bij het uitkomen van de laatste bocht wordt hij door Buemi geraakt. De laatstgenoemde mag zodoende zijn positie weer innemen waardoor Di Grassi slechts één plaats hoger finisht.

Prost pakt de zege gevolgd door Mahindra’s Bruno Senna op de tweede plaats. Oliver Turvey ligt lange tijd derde, maar crasht in de slotfase van de race, zodat Jean-Eric Vergne de laatste podiumplaats in de schoot geworpen krijgt.

De uitslag van vandaag betekent dat Di Grassi zondag met een voorsprong van slechts drie punten op zijn rivaal Buemi de slotrace ingaat.

De start van de laatste race van Formule E seizoen 2015/2016 is zondagmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Zaterdag 2 juli 2016 – Uitslag London ePrix (race 1)

 CoureurTeamsTijd
1.Nicolas ProstRenault e.dams53:56.653
2.Bruno SennaMahindra Racing+5.244
3.Jean-Eric VergneDS Virgin Racing+8.195
4.Lucas di Grassi ABT Schaeffler Audi Sport+8.914
5.Sébastien BuemiRenault e.dams+10.052
6.Antonio Felix da CostaTeam Aguri+10.908
7.Sam BirdDS Virgin Racing+10.986
8.Jérôme d'AmbrosioDragon Racing+12.106
9.Mike ConwayVenturi+12.456
10.Stéphane SarrazinVenturi+15.918
11.Ma Qing HuaTeam Aguri+38.400
12.Nelson Piquet Jr.NEXTEV TCR+52.028
13.Nick HeidfeldMahindra Racing+1:01.264
14.Simona de SilvestroAndretti+1:03.079
15.Oliver TurveyNEXTEV TCR+3 ronden
Loïc DuvalDragon Racingniet gefinisht
Robin FrijnsAndrettiniet gefinisht
Daniel AbtABT Schaeffler Audi Sportniet gefinisht
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*