GP2 Series Media Service

FE: Rowland vervangt geblesseerde Heidfeld in Punta del Este ePrix

Advertisement

De huidige Formule Renault 3.5-kampioen, Oliver Rowland, vervangt Nick Heidfeld bij Mahindra Racing in de Punta del Este ePrix. De 23-jarige Brit rijdt als teamgenoot van Bruno Senna in de Uruguayaanse badplaats.

Heidfeld moest een kleine ingreep ondergaan, nadat hij in de Putrajaya ePrix geblesseerd raakte aan zijn linkerpols. Op doktersadvies volgde een operatie waarvan hij inmiddels herstellende is.

Rowland zal zich voorbereiden op de race met een sessie in de simulator van Mahindra en zal aansluitend op de Punta del Este ePrix deelnemen aan de officiële Formule E-test.

Rowland kwam deze week nog in actie tijdens de GP2-tests in Abu Dhabi waarbij hij reed voor Prema, DAMS en ART.

“We zijn blij dat Oliver voor ons rijdt in Uruguay,” laat Dilbagh Gill, CEO en teambaas van Mahindra Racing, weten. “Het is ontzettend jammer dat Nick een race moet missen na zijn operatie. We hebben naar het beste jonge talent gezocht om voort te borduren op het sterke optreden van Nick en voor de verdere ontwikkeling van de M2Electro.”

“Oliver is een coureur die heeft bewezen over recordbrekende vaardigheden te beschikken. Hij heeft bovendien de juiste motivatie. We wensen Nick beterschap en kijken ernaar uit hem in Buenos Aires weer achter het stuur te zien .”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*