Maro Engel
Daimler AG

FE: Venturi bevestigt Maro Engel voor seizoen drie

Advertisement

Venturi heeft maandag bevestigd dat Maro Engel komend seizoen voor het team zal rijden naast Stéphane Sarrazin. 

De 30-jarige Engel, regerend FIA GT World Cup kampioen, zou een paar weken geleden zijn begonnen met testwerkzaamheden voor Venturi. De Mercedes-AMG coureur, die in het verleden reed in de Formule 3, DTM en V8 Supercars, vervangt Mike Conway.

“Het is heel uitdagend om in de Formule E te rijden. Ik had er na de eerste ronden op de baan al een goed gevoel over,” laat Engel weten in een reactie op de aankondiging.

“Het is een geweldige ervaring om in een Venturi Formule E auto te rijden. Het is heel complex en je moet vooruit kunnen denken om een goed resultaat neer te kunnen zetten. Ik kon me makkelijk aanpassen, omdat de testdagen onder goede omstandigheden plaatsvonden. Ik vind het geweldig om op stratencircuits te racen en kijk uit naar de start van het derde seizoen.”

De eerste race van het derde Formule E-seizoen wordt op 9 oktober 2016 in Hong Kong verreden. Voorafgaand aan de openingsrace wordt er van 23 tot en met 25 augustus aanstaande getest op Donington Park. De tweede driedaagse test staat gepland voor 5 tot en met 7 september 2016.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*