FIA Formula E

FE: Venturi bevestigt Villeneuve en Sarrazin

Advertisement

Het Venturi Formule E Team heeft bevestigd dat voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve komend seizoen naast Stéphane Sarrazin voor het team zal rijden.

“Het was tien jaar geleden dat ik voor het laatst op een dergelijk circuit reed in een single seater, maar het is net als fietsen; je verleert het nooit,” vertelt Villeneuve over de test die hij vorige week in Le Castellet voor Venturi deed.

“De onderlinge sfeer was heel goed bij het Venturi team en één van de engineers is toevallig iemand met wie ik in het begin van mijn carrière heb gewerkt,” vervolgt Villeneuve. “Ik vond het geweldig en alles verliep goed. Iedere keer dat ik vorig seizoen Formule E-coureurs ontmoette vertelden ze mij dat het een heel interessant kampioenschap was.”

Jacques Villeneuve is de eerste voormalig Formule 1-wereldkampioen die in de Formule E gaat rijden. Hij reed van 1996 tot en met 2006 in het FIA Formule 1 kampioenschap en werd in 1997 kampioen bij Williams. Voorafgaand aan zijn Formule 1-carrière was Villeneuve een succesvol Indycar-coureur. De Canadees won in 1995 het Indycar-kampioenschap.

Voor Stéphane Sarrazin wordt dit het tweede seizoen bij het Venturi Formule E Team. “Ik wilde graag verder met Venturi, dus ben ik heel blij,” zegt de Fransman die tevens actief is in het World Endurance Championship en de rallysport. “We hebben ontzettend veel vooruitgang geboekt in het eerste seizoen en moeten onze opgedane ervaring laten gelden in het komende seizoen en laten zien wat we in huis hebben.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*