Force India F1 Team

Force India geen voorstander van herinvoering oude kwalificatie

Advertisement

Force India blijkt, in tegenstelling tot de overige teams, geen voorstander te zijn van de herinvoering van het oude kwalificatiesysteem.

Afgelopen weekend werd tijdens de Grand Prix van Australië een nieuw kwalificatiesysteem gehanteerd waarbij er volgens een afvalsysteem te werk werd gegaan. In iedere kwalificatieronde viel na een bepaalde tijd iedere negentig seconden een coureur af waarna er in Q3 acht overgebleven coureurs streden om de pole.

Direct na de kwalificatie die zaterdag plaatsvond was er veel kritiek. Hoewel het nieuwe format onder meer was ingevoerd met als doel meer actie op de baan te creëren bleek dit in de praktijk anders uit te pakken. Alleen aan het begin van Q1 en Q2 was  het druk op de baan, maar verder kwamen veel coureurs om uiteenlopende reden niet meer in actie.

Nog voordat zondag de race in Melbourne van start ging kwamen de teambazen bijeen en werd er gestemd voor onmiddellijke afschaffing van het nieuwe systeem en een zo spoedig mogelijke herinvoering van het oude systeem. Force India’s plaatsvervangend teambaas Bob Fernley was hiervan geen voorstander, zo blijkt nu.

“Het nieuwe systeem werd voor een deel vanwege de race ingevoerd,” zo wordt Fernley geciteerd op autosport.com. “Hoe kun je dan al besluiten terug te keren naar het oude systeem voordat de race nog moet beginnen? Wij hebben niet voor de herinvoering van het oude syteem gestemd. De banden, de kwalificatie, alles is van invloed op de race. Misschien zouden we het nog even moeten aankijken.”

Fernley stelt wel dat Force India een terugkeer naar het oude systeem niet koste wat het kost zal tegenwerken, maar het team zou liever zien dat er wat langer de tijd werd genomen om het nieuwe format te beoordelen.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*