Formule E auto 2016/2017
FIA Formula E

Formule E onthult auto seizoen 2016/2017

Advertisement

De Formule E heeft de eerste beelden vrijgegeven van de auto voor het derde seizoen van de raceklasse. In seizoen 2016/2017 zullen de auto’s met een nieuw ontworpen voorvleugel rijden die moet zorgen voor een agressievere look. 

“De Formule E wil zich graag onderscheiden. Deze voorvleugel zorgt ervoor dat de auto er anders uitziet dan alle andere racewagens,” meent Formule E CEO Alejandro Agag. “Ik vind het een geweldige toevoeging die wederom benadrukt dat dit een modern vooruitstrevend kampioenschap is met een compleet andere benadering dan alle andere raceklasses.”

FIA Formula E auto 2016/2017

Regerend Formule E-kampioen Sébastien Buemi is zeer te spreken over de veranderingen. “De nieuwe voorvleugel ziet er goed uit. Deze is iets futuristischer. Vanuit de cockpit kun je het bovenste deel van de vleugel zien, dus verandert er visueel ook iets voor de coureur. We willen dat de Formule E er anders uitziet en anders is. De nieuwe voorvleugel brengt dat op een goede manier tot uiting.”

De nieuwe Formule E-auto’s zullen op 23 augustus aanstaande voor het eerst op de baan te zien zijn tijdens de test op Donington Park. De eerste race van het nieuwe seizoen wordt op 9 oktober 2016 verreden in Hong Kong.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*