Renault Sport

FR3.5 De Vries boekt eerste overwinning in seizoensfinale

Advertisement

Nyck de Vries heeft zondag in Jerez zijn eerste overwinning in de Formule Renault 3.5 geboekt, wat tevens de eerste zege was voor DAMS in dit seizoen. De Nederlander versloeg daarbij de vanaf de eerste rij gestarte Oliver Rowland en Matthieu Vaxivière. Dankzij de zege in de seizoensfinale is de Nederlandse coureur als derde geëindigd in zijn debuutseizoen in de klasse en is hij de beste rookie van het seizoen. 

De Vries wist na een geweldige start vanaf P3 meteen Vaxivière te passeren. Nog in de openingsronde nam de McLaren junior de leiding in handen toen polesitter Rowland wijd ging bij bocht 12 en daardoor terugviel naar de vierde plaats.

De safety car moest uitrukken na een incident van rookie Nikita Zlobin die met zijn Pons bij bocht 14 in het grind belandde. Iets eerder waren Dean Stoneman en Alfonso Celis Jr al uitgevallen na contact tussen de twee coureurs op het rechte stuk.

Bij de herstart behield De Vries de leiding, gevolgd door Orudzhev en Vaxivière. Na de verplichte pitstop wist Vaxivière Arden’s Orudzhev voorbij te gaan na een eerder incident tussen het duo waarbij Orudzhev een lekke band opliep. Vaxivière had echter wel Rowland voor zich die een ronde eerder naar binnen was gegaan.

In ronde 17 moest de safety car opnieuw uitrukken toen Roy Nissany met een lekke achterband in de bandenstapels tot stilstand was gekomen. De achteraan gestarte Nissany lag op dat moment negende.

Bij de herstart was De Vries zijn riante voorsprong van tien seconden kwijt, maar wist hij na één ronde al weer 1.7 seconde uit te lopen op Rowland. De Vries finishte vervolgens moeiteloos voor Rowland en Vaxivière.

Oliver Rowland pakte in het laatste kampioenschap van de serie in huidige vorm de titel bij de coureurs, Vaxivière werd tweede en De Vries derde.

Bij de teams is Fortec kampioen geworden, gevolgd door DAMS op de tweede en Lotus op de derde plaats.

Formule Renault 3.5 Uitslag Race 2 Jerez – zondag 18 oktober 2015

 CoureurTeamTijd
1.Nyck de VriesDAMS41:36.996
2.Oliver RowlandFortec Motorsports+2.509
3.Matthieu VaxivièreLotus+2.584
4.Tio EllinasStrakka Racing+4.084
5.Gustav MaljaStrakka Racing+13.411
6.Tom DillmannJagonya Ayam with Carlin+14.197
7.Egor OrudzhevArden Motorsport+14.646
8.Jazeman JaafarFortec Motorsports+15.024
9.Sean GelaelJagonya Ayam with Carlin+15.650
10.Nicholas LatifiArden Motorsport+16.553
11.Yu KanamaruPons Racing+16.853
12.Andre NegraoInternational Draco Racing+16.959
13.Aurélien PanisTech 1 Racing+17.611
14.Marlon StockingerLotus+26.844
Beitske VisserAVFniet gefinisht
Roy NissanyTech 1 Racingniet gefinisht
Alfonso Celis Jr.AVFniet gefinisht
Dean StonemanDAMSniet gefinisht
Nikita ZlobinPons Racingniet gefinisht
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*