• FR3.5: Orudzhev wint, Rowland kampioen
  • FR3.5: Orudzhev wint, Rowland kampioen
  • FR3.5: Orudzhev wint, Rowland kampioen
  • FR3.5: Orudzhev wint, Rowland kampioen
  • FR3.5: Orudzhev wint, Rowland kampioen

FR3.5: Orudzhev wint, Rowland kampioen

Advertisement

Egor Orudzhev heeft zondag in Le Mans zijn tweede overwinning van het seizoen in de Formule Renault 3.5 behaald. Met zijn achtste plaats scoorde Oliver Rowland genoeg punten om de titel op zijn naam te zetten en bezorgde hij daarnaast zijn team Fortec de eerste titel in de Formule Renault 3.5.

Polesitter Tio Ellinas wist na één ronde de leiding te behouden, terwijl Matthieu Vaxivière aanvankelijk terugzakte naar de zevende plaats. Tom Dillmann profiteerde en lag op dat moment tweede gevolgd door Orudzhev, Aurélien Panis en Stoneman. Verder achterin wist Rowland zich vanaf P14 op te werken naar de elfde plaats.

In de vijfde ronde waren André Negrão en Yu Kanamaru betrokken bij een incident en moest de safety car uitrukken. Orudzhev had zich ‘s ochtends als vijfde gekwalificeerd, maar wist dankzij een goede pitstop-strategie en een goede herstart na de safety car periode de leiding in de race te nemen.

Toen de race werd hervat wist Rowland Roy Nissany te verschalken en kwam hij zodoende bij de eerste tien te rijden. Orudzhev en Vaxivière maakten op het juiste moment hun verplichte pitstop. Eenmaal terug op de baan wist Orudzhev diverse aanvallen van Vaxivière af te wenden om uiteindelijk als eerste te finishen. Vaxivière had moeten winnen om nog kans te blijven maken op de titel, maar werd tweede. Tio Ellinas wist Dean Stoneman achter zich te houden en maakte het podium compleet.

De 23-jarige Rowland is de eerste Brit die de serie wint en is tevens de laatste FR3.5 kampioen van de World Series by Renault, omdat Renault Sport aan het eind van het jaar stopt met FR3.5.

Na afloop van de race reageerde de kersverse kampioen: “Ik voelde me vanmorgen niet lekker en mijn kwalificatieronde was niet al te best. Ik ben blij dat ik deze titel gewonnen heb en ben Fortec Motorsports en de Racing Steps Foundation bijzonder dankbaar voor hun hulp. Mijn felicitaties voor Matthieu wie me het hele seizoen onder druk zette en me constant op de hielen zat!”

(Foto’s: Renault Sport)

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*