McLaren F1 Team

Frustrerende dag voor McLaren

Advertisement

McLaren beleefde zaterdag een frustrerende dag op Circuit Gilles Villeneuve. Door technische problemen verloor het rijdersduo van de renstal uit Woking veel baantijd. Fernando Alonso wist door te dringen tot Q2, maar Jenson Button kon helemaal niet meedoen aan de kwalificatie als gevolg van een ERS-probleem (Energy Recovery System-probleem) waar de Brit tegen het einde van de derde training mee te kampen kreeg.

Fernando Alonso kwalificeerde zich als veertiende, nadat hij in de laatste training voorafgaand aan de kwalificatie het grootste deel van de sessie binnenstond vanwege een motorwissel.

“Ik was blij met mijn rondje en denk dat dit vandaag de hoogst haalbare kwalificatiepositie was,” stelt Alonso. “Ik verwacht dat ik vanaf P13 zal starten gezien de straf van Max Verstappen. Na een zware dag voor het team, met mijn motorwissel in de ochtend, na het missen van het grootste deel van VT3 en de teleurstelling dat maar één van ons kon deelnemen aan de kwalificatie, is P13 eigenlijk het beste nieuws van de dag.”

“Hopelijk hebben we morgen een veel betere dag en verloopt de race soepel en kunnen we met beide auto’s de finish halen,” blikt de Spaanse coureur vooruit. “Montreal lijkt altijd garant te staan voor goede races vol actie inclusief een paar safety car-situaties. Iedereen heeft betrouwbaarheidsproblemen, omdat het circuit veel vergt van onder meer de remmen en de versnellingsbak. Je moet tot en met de laatste ronde gefocust blijven, omdat alles mogelijk is.”

Jenson Button veroorzaakte een rode vlag tegen het einde van VT3 toen hij vanwege een ERS-probleem zijn auto langs de baan moest parkeren. Button kon niet deelnemen aan de kwalificatie, omdat het team er niet in slaagde het probleem tijdig op te lossen.

“Het was teleurstellend om de kwalificatie te moeten missen, maar we zullen er morgen het beste van maken,” vertelt Button. “De jongens hebben heel hard gewerkt dit weekend en hebben fantastisch werk geleverd door Fernando’s auto op tijd klaar te krijgen voor de kwalificatie. Zoals altijd zullen ze er ook met mijn auto keihard tegenaan gaan, maar dit is een zwaar weekend voor het team.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*