By Courtesy of Pirelli

Glansrijk debuut met puntenfinish voor Vandoorne

Advertisement

Stoffel Vandoorne heeft zijn in eerste Formule 1-race meteen een punt weten te scoren. De Belgische coureur, die dit weekend bij McLaren inviel voor de geblesseerde Fernando Alonso, startte de Grand Prix van Bahrein vanaf P12 en reed na een foutloze race als tiende over de eindstreep.

“Dit resultaat was min of meer wat ik had verwacht. Ik heb de kans maximaal benut en ben best tevreden,” zegt de Vlaamse coureur bescheiden.

“De start was wat moeizaam. Her en der lagen er brokstukken. Het was vrij hectisch en er werd flink gevochten in de openingsronde. Ik voelde me vanaf het begin van het weekend op mijn gemak in de auto en had er redelijk veel vertrouwen in dat het goed zou gaan,” vertelt de GP2-kampioen van 2015.

“Dit weekend was een geweldige kans voor mij; ik heb er het maximale uitgehaald en heb laten zien wat ik kan. Nu is het afwachten hoe het verder gaat. Daar heb ik zelf niets over te zeggen, dus we zullen zien wat de toekomst brengt.”

Jenson Button was één van de uitvallers in de race. De Brit viel uit met een motorprobleem.

Het is nog niet duidelijk of Stoffel Vandoorne in China wederom in actie zal komen. Fernando Alonso zal voorafgaand aan de Grand Prix van China opnieuw een medische keuring ondergaan waarna de FIA-artsen zullen beoordelen of de Spanjaard groen licht krijgt om te racen in Shanghai.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*