Philip Platzer/Red Bull Content Pool

GP2: Stoneman in Sotsji in actie voor Carlin

Advertisement

Red Bull Junior Dean Stoneman debuteert komend weekend in de GP2 bij Carlin. De Brit zal in Sotsji naast Sean Gelael rijden voor het team waarbij hij Julián Leal vervangt. 

De 25-jarige Stoneman neemt dit seizoen deel aan de Formule Renault 3.5 waarin hij uitkomt voor DAMS. Met nog één ronde te gaan ligt hij momenteel derde in het kampioenschap.

“Het is een nieuwe uitdaging voor mij om in een GP2-auto te stappen,” blikt Stoneman vooruit op het aankomende weekend. “Het is leuk om terug te keren naar een circuit waaraan ik goede herinneringen bewaar. Vorig jaar had ik er een geweldig weekend in de GP3. Ik won de eerste race vanaf pole en werd tweede in de tweede race. Ik kijk er dan ook erg naar uit om daar terug te keren.”

Teambaas Trevor Carlin is blij dat Stoneman in Sotsji in actie komt voor Carlin, maar staat ook stil bij het vertrek van Leal. ” Het is fantastisch om Dean bij het team te verwelkomen. Hij is een zeer getalenteerde coureur die we de afgelopen jaren nauwlettend hebben gevolgd. Graag bedanken wij hierbij ook Julián voor zijn bijdrage aan het team gedurende dit seizoen.”

Julián Leal maakte vandaag via Twitter zijn vertrek uit de GP2 bekend. De Colombiaan meldt aan een nieuw hoofdstuk te zullen beginnen, maar laat verdere details achterwege. Zijn naam wordt al enige tijd gelinkt aan een overstap naar Indycar, maar officiële aankondigingen laten nog op zich wachten.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*