Lotus F1 Team

Grosjean neemt afscheid van Lotus met puntenfinish

Advertisement

Romain Grosjean heeft zijn laatste race voor Lotus weten te bezegelen met een puntenfinish. De Franse coureur, die na deze race afscheid neemt van het team uit Enstone om bij het Amerikaanse Haas F1 Team aan de slag te gaan, scoorde twee punten in de seizoensfinale op het Yas Marina Circuit.

Voorafgaand aan de race zat het tegen voor Grosjean die vanwege een gridstraf voor een versnellingsbakwissel vanaf P18 aan de race in Abu Dhabi begon. Terwijl zijn teamgenoot Pastor Maldonado al in de openingsronde van de race uitviel na een aanvaring met McLaren’s Fernando Alonso wist Grosjean zich in de race gestaag naar voren te werken .

“Het was een emotionele tijd voor mij. Ik ben blij dat ik iedereen in Enstone met punten heb kunnen belonen in mijn laatste race voor het team. De beslissingen die vanaf de pitmuur genomen werden waren geweldig en ook mijn pitstops verliepen fantastisch.”

“Ik heb veel te danken aan dit team dat echt als familie voelt voor mij. Ik hoop in de toekomst ooit terug te keren. Dit was het beste seizoen uit mijn carrière.”

Romain Grosjean besluit het jaar als elfde met in totaal 51 punten. Bij de constructeurs eindigt Lotus als zesde met 78 punten.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*