Gutiérrez Hockenheim
Haas F1 Team

Gutiérrez opnieuw onder vuur voor negeren blauwe vlaggen

Advertisement

Een week na het middelvinger-incident met Lewis Hamilton in de Grand Prix van Hongarije kreeg Esteban Gutiérrez in de Grand Prix van Duitsland opnieuw kritiek te verduren voor het negeren van blauwe vlaggen. In Hockenheim was het Daniel Ricciardo die zich flink ergerde aan de Mexicaan.

In de slotfase van de race uit Ricciardo zijn ongenoegen via de teamradio als hij in zijn ogen wordt opgehouden door de Haas-coureur die op een ronde achterstand staat. “Esteban is mijn favoriet, ik hou van die jongen,” zegt Ricciardo spottend. “Hij doet dit bij iedereen, niet alleen bij jou,” probeert engineer Simon Rennie daarop de Australische coureur te sussen.

“Ik heb eerlijk gezegd nul problemen met Esteban naast de baan. Integendeel, want ik mag hem juist graag,” benadrukt de Red Bull-coureur om aan te geven dat het geen persoonlijke aanval is op Gutiérrez.

“We hebben over de blauwe vlaggen gesproken tijdens briefings,” voegt Ricciardo eraan toe. “Ik heb zelf ook in die situatie gezeten en weet dat het irritant is om van je lijn af te moet wijken om anderen voorbij te laten gaan. In de laatste paar races lijkt hij er ten opzichte van de andere coureurs echter minder goed mee om te gaan.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*