Kobayashi rijdt voor Caterham in thuisrace Japan

Advertisement

Kamui Kobayashi zal komend weekend voor Caterham racen in zijn thuisrace in Japan. Roberto Merhi neemt vrijdag de eerste vrije training voor zijn rekening. Het is de tweede keer dat de Spaanse Formule Renault 3.5  coureur in actie komt tijdens een Grand Prix weekend.

“Ik ben heel blij om weer voor al mijn Japanse fans op Suzuka te mogen racen,” reageerde Kobayashi. “De Grand Prix van Japan op Suzuka is altijd heel bijzonder geweest voor mij. Ik reed er mijn eerste vrije trainingen in de Formule 1 in 2009;. Ook behaalde ik er mijn allereerste podiumfinish in 2012.”

“Dit jaar kan ik terugkeren op Suzuka dank zij de steun van mijn fans. Dat betekent heel veel voor mij en ik wil ze daar nogmaals voor bedanken. Helaas zal ik dit jaar niet voor een podiumplaats kunnen vechten, maar ik zal mijn uiterste best doen om mijn fans te belonen als dank voor hun enorme steun.”

Voor Marcus Ericsson wordt het zijn eerste Formule 1 race in Japan. De Zweed kent het circuit wel goed uit zijn tijd in de Japanse Formule 3. “Suzuka is één van mijn favoriete circuits in Japan. Gedurende mijn succesvolle seizoen in de Japanse Formule 3 pakte ik er de pole position, won ik de race en reed ik de snelste rondetijd in de race. Ik ken het circuit heel erg goed.”

Roberto Merhi reed niet eerder in Japan, maar kan niet wachten tot het vrijdag is. “Ik kijk er erg naar uit om weer negentig minuten in de auto te mogen rijden. Ik heb nog nooit in Japan gereden, dus zal ik de baan moeten leren kennen en me tegelijkertijd nog meer vertrouwd moeten maken met de auto. Het is als een droom die uitkomt om op een speciaal circuit als Suzuka te mogen rijden.”

(Foto: Caterham F1)

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*