Kvyat Vettel China Parc fermé
Getty Images/Red Bull Racing

Kvyat houdt hoofd koel in discussie met Vettel

Advertisement

Daniil Kvyat kreeg de nodige kritiek van Sebastian Vettel na zijn inhaalactie op de Duitser in de eerste bocht van de Chinese Grand Prix, maar de Rus reageerde uiterst kalm op de aantijgingen van de Ferrari-coureur. “Ik sta op het podium, jij staat op het podium. Niks aan de hand.”

Net na de start van de race ging Kimi Räikkönen wijd bij de eerste bocht om daarna wiel aan wiel met Vettel te rijden. Vervolgens dook Kvyat aan de binnenkant op en zat Vettel in de sandwich tussen zijn teamgenoot en de Red Bull-coureur. Vettel week uit en raakte zijn Finse teamgenoot, waarbij beide Ferrari’s schade opliepen.

Via de teamradio zei Vettel na het incident: “Er kwam een Red Bull als een gek aan waarna ik Kimi raakte.” Na het passeren van de finish benadrukte Vettel nogmaals: “Hij kwam erin als een torpedo, het spijt me jongens.”

Voorafgaand aan de podiumceremonie kreeg Kvyat de volle laag van Vettel. “Je vroeg wat er gebeurde bij de start? Als ik niet naar links was gegaan, zouden we er alle drie afgegaan zijn door een crash,” zei een razende Vettel. “Je kwam erin als een torpedo.”

Kvyat bleef kalm en reageerde op het podium met: “Je ziet een gat en gaat ervoor. Ja, het was een riskante actie, dat ben ik met Seb eens, maar daarmee kun je wel op het podium komen. Hij staat op het podium. Ik sta op het podium. Niks aan de hand. Ik zal deze risico’s blijven nemen en hoop op zijn begrip.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*