Getty Images/Red Bull Content Pool

Kvyat neemt schuld op zich: “Crash was beginnersfout”

Advertisement

Daniil Kvyat neemt de volledige schuld op zich voor de zware crash die hij had in Q3. De Rus geeft toe dat hij een beginnersfout maakte in de slotfase van de kwalificatie.

Kvyat kwam met twee wielen op het gras bij bocht tien waarna hij de controle over zijn Red Bull verloor. Hij ging eerst met hoge snelheid de bandenstapels in om vervolgens na een koprol in het grind tot stilstand te komen. Kvyat raakte wonderbaarlijk genoeg niet gewond. Zijn auto raakte wel heel zwaar beschadigd.

De crash zorgde voor een rode vlag waarmee er een vroegtijdig einde aan de kwalificatie kwam. Na afloop bevestigde Kvyat dat hij ongedeerd was, maar wel erg teleurgesteld. “Het was een beginnersfout. Ik kwam met twee wielen op het gras. Er was geen uitloopstrook bij die bocht, dus was dit een logisch gevolg. Het spijt me voor de jongens. Na een paar zware weken worden ze door mij opgezadeld met extra werk.”

Er bestaat een kans dat Kvyat de race zondag vanuit de pitstraat moet starten als blijkt dat er een nieuw chassis moet worden opgebouwd.

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*