Kvyat Rusland
Getty Images/Red Bull Content Pool

Kvyat onder vuur: “Val me maar aan hoor, geen probleem”

Advertisement

Daniil Kvyat schoot meteen in de verdediging toen hij na afloop van de race door de internationale media aan de tand werd gevoeld over zijn aandeel in de crash met Sebastian Vettel in de openingsronde van de Russische Grand Prix. “Het is makkelijk praten nu en makkelijk om mij aan te vallen,” zo stelde de Rus.

In eerste instantie ging het mis in Sotsji toen Kvyat achterop de Ferrari van Vettel reed bij het aanremmen voor bocht twee. “Mijn achterwielen blokkeerden waardoor ik een beetje de controle over de auto verloor. Dat veroorzaakte het contact met Sebastian,” is de uitleg van Kvyat.

Toen de Red Bull-coureur een bocht later wederom de Ferrari aantikte crashte Vettel in de muur en betekende dat het einde van de race voor de Duitser. “Ik kon niet zien wat er voor mij gebeurde. Het leek alsof Sebastian langzamer ging rijden. Helaas had ik geen tijd om te reageren waardoor ik hem opnieuw raakte,” vertelt Kvyat.

In een eerste reactie was Kvyat nog behoorlijk fel tegenover de media. “De hele paddock zal wel willen dat ik mijn excuses maak, maar ik denk dat we dit eerst intern moeten bespreken, nadat we alles hebben geanalyseerd. Maar, val me gerust aan, geen probleem.”

Red Bull-teambaas Christian Horner zag het echter anders en bood wel direct zijn verontschuldigingen aan Vettel aan. “Het leek alsof Dany zich verremde en de achterkant van Sebastian’s auto raakte die op zijn beurt Daniel aantikte waarbij onze beide auto’s schade opliepen. Vanaf dat moment deed Daniel wat hij kon met de schade aan zijn auto om als elfde te finishen en Dany als vijftiende. Dany is nog niet eerder bij een dergelijk incident betrokken geweest. Ik weet zeker dat hij ervan zal leren. Excuses aan Sebastian, het was voor geen van ons allen de race waarop we hadden gehoopt.”

Daniil Kvyat werd door de stewards tijdens de race bestraft met een tien seconden stop-and-go-penalty. Na afloop van de race kwamen daar nog drie strafpunten op zijn licentie bij.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*