Getty Images/Red Bull Content Pool

Lauda: “Niet Red Bull maar Manor krijgt Mercedes-motoren in 2016”

Advertisement

Niki Lauda heeft in Japan bevestigd dat Mercedes volgend jaar motoren gaat leveren aan Manor. De Oostenrijker vertelt daarbij dat Dietrich Mateschitz het aan zichzelf te danken heeft dat Mercedes niet de motorenleverancier van het team/de teams van energiedrankenfabrikant Red Bull wordt.

Tegenover Sky Sports F1 verklaarde Lauda: “Christian en Helmut hebben ons een brief geschreven waarin stond dat zij graag motoren wilden. Ik ze ‘ja’, maar we moeten eerst met de heer Mateschitz praten, want om de één of andere reden moest Mateschitz nooit iets hebben van Mercedes.”

“Er is in het verleden iets gebeurt waarvan ik niet op de hoogte ben. Daarom ben ik zelf naar Mateschitz gegaan om te vragen of hij interesse had. Hij zei ‘ja, maar…..’ en daarna is er nooit meer over gesproken. We moesten als Mercedes een besluit nemen: wat doen we met de motoren, want blijft Lotus wel of niet? Zodoende hebben we besloten om de motoren aan Manor te gaan leveren.”

Opvallend genoeg zei Toto Wolff voorafgaand aan de race in Japan dat er nog geen deal is en dat Mercedes eerst wil afwachten wat er met Lotus gebeurt al benadrukt Wolff niet oneindig te kunnen blijven wachten. “Dat moment nadert en het besluit is aanstaande en als zij de beslissing niet nemen zullen wij het doen.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*