Lotus F1 Team

Lotus bevestigt Jolyon Palmer voor 2016

Advertisement

Lotus heeft vrijdag in Austin bevestigd dat Jolyon Palmer volgend seizoen voor het team zal rijden naast Pastor Maldonado.

De 24-jarige Palmer heeft dit seizoen de rol van reserverijder bij het team uit Enstone, nadat hij in 2014 de titel pakte in de GP2. De Brit vervangt na afloop van het huidige seizoen Romain Grosjean die in 2016 voor Haas in de Formule 1 zal rijden.

“Ik ben natuurlijk heel blij dat ik volgend jaar in de Formule 1 zal racen,” reageert Palmer, die dit seizoen al vaak een vrije training voor zijn rekening mocht nemen. “Het Lotus F1 Team heeft me dit seizoen een geweldige kans geboden. Ik heb veel geleerd, maar ook genoten van mijn rol als derde- en reserverijder, dus kijk ik ernaar uit om dit als coureur in de praktijk te brengen in 2016. Ik kan niet wachten tot het volgende seizoen begint.”

Gérard Lopez, voorzitter en teambaas van het Lotus F1 Team zei na de bekendmaking: “Aan de wijze waarop hij dit seizoen zijn rol als derde rijder benaderde, viel af te lezen hoe getalenteerd en werklustig Jolyon is. Hij heeft niet alleen een geweldige toekomst achter het stuur in het vooruitzicht, maar hij is ook een intelligente en commercieel waardevolle aanvulling op ons team. Hij verdient deze kans en iedereen in Enstone kijkt belangstellend uit naar zijn verrichtingen in het nieuwe seizoen.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*