McLaren F1 Team

Magnussen en McLaren eind 2015 uit elkaar

Advertisement

Het contract van Kevin Magnussen met McLaren loopt aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen af en zal niet verlengd worden.

Vorige maand liet McLaren’s Eric Boullier al doorschemeren dat de Deense coureur vrij was om op zoek te gaan naar een stoeltje bij een ander team.

Voor Magnussen is dit het tweede seizoen bij McLaren. De 23-jarige Deen reed in 2014 voor het team naast Jenson Button. Dit seizoen moet hij genoegen nemen met de rol van test- en reservecoureur voor het team uit Woking, met Jenson Button en Fernando Alonso als vaste coureurs.

Hoewel de mogelijkheden voor Magnussen om in dit stadium van het huidige seizoen nog een stoeltje te bemachtigen voor 2016 beperkt zijn, wordt zijn naam genoemd als mogelijke teamgenoot van Pastor Maldonado bij Lotus/Renault en zou hij tevens een potentiële gegadigde zijn voor een zitje bij Manor.

Naar verluidt zal GP2-kampioen Stoffel Vandoorne in 2016 Magnussen opvolgen als test-en reserverijder bij McLaren al wordt ook de Belg nog in verband gebracht met een racezitje bij Manor of Lotus/Renault.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*