Lotus F1 Team

Maldonado bevestigt afwezigheid op F1 grid in 2016

Advertisement

Pastor Maldonado heeft maandag zelf een verklaring afgegeven waarin hij meldt dit jaar niet in de Formule 1 te zullen rijden. De Venezolaanse coureur plaatste een verklaring op zijn Twitter-account.

Pastor Maldonado zou dit jaar naast Jolyon Palmer voor Renault in de Formule 1 rijden. Nu zijn sponsors wegens de slechte economische omstandigheden in Venezuela niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen raakt de 31-jarige coureur zijn stoeltje voor aanvang van het nieuwe seizoen kwijt. Hoewel de officiële bevestiging van Renault pas aanstaande woensdag volgt, lijkt het nu vrijwel zeker dat Kevin Magnussen de plaats van Maldonado inneemt.

“Vandaag informeer ik u nederig dat ik niet aanwezig zal zijn op de F1 startgrid van seizoen 2016. Bedankt voor alle blijken van steun, passie en medeleven wat betreft mijn toekomst, die ik mocht ontvangen. Ik voel me zeer vereerd met de steun van u allen en ben trots op hetgeen ik gepresteerd heb.”

“Ik ben God, mijn familie, sponsors, vrienden, fans en een ieder die heeft bijgedragen om de droom te doen uitkomen om Venezula te vertegenwoordigen in de hoogste categorie in de autosport bijzonder dankbaar. Tot snel!”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*