Ferrari S.p.A.

Marchionne: “De titel moet terug naar Maranello”

Advertisement

Ferrari-topman Sergio Marchionne liet maandag in Milaan weten dat 2016 het jaar moet worden waarin Ferrari terugkeert aan de top in de Formule 1. 

Marchionne, de voorzitter van Ferrari en tevens CEO van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) hield een toespraak ter gelegenheid van de intrede van Ferrari op de Italiaanse beurs.

“We hebben alle noodzakelijke investeringen gedaan om Ferrari, het succesvolste team uit de geschiedenis van de Formule 1, weer mee te kunnen laten strijden om de titel. We hebben aan alle verzoeken van het team gehoor gegeven. We hebben twee wereldkampioenen voor ons rijden. Natuurlijk moet het wereldkampioenschap het doel zijn. De titel moet terug naar Maranello,” stelt Marchionne.

Ferrari’s honger naar succes is groot. Het is immers al jaren geleden dat het team de titel in handen had. Kimi Räikkönen pakte in 2007 voor de laatste keer de rijderstitel. In 2008 werd Ferrari voor het laatst kampioen bij de constructeurs. Daarna wist het team geen kampioenschap meer in de wacht te slepen.

In een reactie op de woorden van Marchionne liet teambaas Maurizio Arrivabene weten: “Sergio Marchionne is onze voorzitter. Het is dan ook terecht dat hij doelen stelt. Aan mij nu de taak deze waar te maken.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*