Marussia nu ook in handen van curator

Advertisement

Nadat eind vorige week het Caterham F1 Team in curatele werd gesteld is vandaag ook het Marussia F1 Team in handen van een curator gekomen. 

Het moederbedrijf van Marussia, Manor Grand Prix Racing Limited, valt sinds maandag onder beheer van curator FRP Advisory LLP.

“De huidige aandeelhouder is niet in staat met het vereiste bedrag op tafel te leggen,” verklaart curator Geoff Rowley. “Het management heeft daarop verwoede pogingen gedaan om nieuwe investeerders te vinden om zo de toekomst van het team veilig  te stellen. Helaas is men daar niet binnen de beschikbare tijd in geslaagd en kon met niet anders dan het bedrijf onder curatele te laten plaatsen.”

Hoewel de curator officieel heeft bevestigd dat Marussia niet zal deelnemen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten die komend weekend in Austin plaatsvindt, wordt nog een slag om de arm gehouden wat betreft de races in Brazilië en Abu Dhabi.

Het personeel van Marussia zou tot eind oktober het salaris betaald hebben gekregen. Hun toekomst bij het bedrijf hangt af van het feit of er in de korte tijd die beschikbaar is nieuwe geldschieters gevonden worden.

(Foto: Marussia F1 Team)

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*