McLaren daagt Red Bull voor rechter vanwege Fallows

Advertisement

Ron Dennis heeft bevestigd dat McLaren zo goed als zeker een rechtszaak aanspant tegen Red Bull vanwege Dan Fallows.

Red Bull maakte anderhalve week geleden bekend dat Fallows per direct was aangesteld als hoofd aerodynamica van het team.  Fallows zou in september 2013 echter een contract hebben getekend bij McLaren om er in maart dit jaar aan het werk te gaan.

Fallows zou pas enkele dagen voordat hij zou starten in zijn nieuwe functie, zonder opgaaf van reden, hebben aangekondigd geen interesse meer te hebben in de baan bij McLaren. Toen McLaren door de aankondiging van Red Bull lucht kreeg van de aanstelling van Fallows als hoofd aerodynamica bij Red Bull viel dat niet in goede aarde bij het team uit Woking.

“Fallows had ons aanbod al formeel geaccepteerd en was al een juridische verbintenis met ons aangegaan. Hij stond dus niet in zijn recht toen hij daarna een nieuwe functie bij Red Bull aanvaardde,” zo vertelde Dennis aan het Britse Autosport.

De advocaten van McLaren hebben een aantal vragen bij Red Bull neergelegd omtrent de situatie. “Gezien het feit dat daar nog niet naar behoren op geantwoord is, rest ons geen andere mogelijkheid dan de zaak aan de rechter voor te leggen,” aldus Ron Dennis.

(Foto: McLaren Mercedes F1 Team)

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*