Esteban Ocon
Mercedes AMG Petronas F1 Team

Ocon vervangt Haryanto bij Manor vanaf Grand Prix België

Advertisement

Esteban Ocon zal vanaf de Grand Prix van België als teamgenoot van Pascal Wehrlein voor Manor racen. De Mercedes-protegé zal na de zomerbreak zijn Formule 1-racedebuut maken in Spa-Francorchamps. 

Woensdagochtend maakte Manor bekend dat het contract met Rio Haryanto was beëindigd, omdat de Indonesische coureur niet in staat bleek om aan zijn contractuele verplichtingen te voldoen. Na die aankondiging volgde de bevestiging dat Ocon de resterende negen Grands Prix van 2016 voor het team zal rijden.

Mercedes junior Ocon begon dit seizoen als reserverijder van het Renault Sport F1 Team. Hij kwam op diverse vrijdagen in actie voor het team in een vrije training. Tevens reed de Fransman voor Mercedes-AMG in de DTM, waarin hij tijdens het aankomende DTM-weekend in Moskou zal worden vervangen door de Zweedse coureur Felix Rosenqvist.

“Ik ben ontzettend blij dat ik later deze maand mijn Grand Prix debuut bij Manor mag maken. En dan nog wel in Spa, het op één na beste evenement na mijn thuisrace,” verklaarde Ocon in een reactie op het nieuws. “Dankzij de ervaring die ik dit seizoen als Formule 1-reserverijder heb opgedaan, ben ik klaar voor deze stap. Ik wil graag het Renault Sport F1 Team en Mercedes-Benz bedanken voor de samenwerking die dit mogelijk maakt en Manor voor de kans die ik met beide handen aangrijp.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*