• Officieel: Haas bevestigt Esteban Gutiérrez
  • Officieel: Haas bevestigt Esteban Gutiérrez

Officieel: Haas bevestigt Esteban Gutiérrez

Advertisement

Het Haas F1 Team team heeft vrijdagavond in Mexico City officieel aangekondigd dat de Mexicaanse coureur Esteban Gutiérrez in 2016 naast Romain Grosjean voor het Amerikaanse team in de Formule 1 zal rijden.

De 24-jarige Gutiérrez  heeft dit seizoen de rol van reserverijder bij Ferrari, nadat hij eind vorig jaar na twee seizoenen zijn stoeltje verloor bij het Zwitserse Sauber. Haas heeft nauwe banden met Ferrari dat het nieuwe Formule 1-team in 2016 onder meer van motoren gaat voorzien.

Gutiérrez zal voor het eerst op het circuit in actie komen voor Haas tijdens de test die ter voorbereiding op het nieuwe seizoen plaatsvindt van 22 tot en met 25 februari 2016 op Circuit de Catalunya.

“Dit is een geweldige kans die aansluit op mijn tijd bij Ferrari waar ik het maximale uit ga halen,” reageert Gutiérrez op het nieuws. Gene Haas gelooft in mij en ik geloof in de wijze waarop hij zijn deelname in de Formule 1 benadert. Het is heel bijzonder om een stoeltje te bemachtigen in een competitieve auto die voorzien is van een Ferrari-motor en ik waardeer het in mij gestelde vertrouwen.”

(Foto’s: 2015 Getty Images)

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*