Red Bull Hockenheim
Getty Images/Red Bull Content Pool

Red Bull voor Ferrari na dubbel podium Hockenheim

Advertisement

Red Bull Racing heeft Ferrari verstoten van de tweede plaats in het kampioenschap bij de constructeurs na een dubbele podiumfinish in de Grand Prix van Duitsland. Daniel Ricciardo werd tweede achter racewinnaar Lewis Hamilton. Max Verstappen finishte de race als derde.

Na een slechte start van polesitter Nico Rosberg weten de beide Red Bulls de Duitse coureur voorbij te gaan in de eerste bocht. Verstappen gaat van P4 naar P2 en Ricciardo neemt bezit van de derde positie voor Rosberg.

Als Rosberg een tijdstraf van vijf seconden krijgt voor een te agressieve inhaalactie op Verstappen is het podium niet meer binnen handbereik voor de Mercedes-coureur.

“We hebben gekozen voor verschillende strategieën voor de twee auto’s,” vertelt Verstappen die in Hockenheim zijn vierde podium in vijf races mag vieren. “Daarom liet ik Daniel voorbij gaan en vanaf dat moment hebben we het als team heel goed gedaan om een dubbel podium te scoren. Het voornaamste doel was om meer punten te halen dan Ferrari en daarin zijn we vandaag zeker geslaagd.”

Teamgenoot Daniel Ricciardo is uitermate blij met zijn tweede achtereenvolgende podiumplaats. “Ik denk dat dit voor het team de eerste dubbele podiumfinish is na ruim een jaar, dus is het geweldig om de eerste seizoenshelft zo af te sluiten.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*