Sainz Bakoe
Getty Images/Red Bull Content Pool

Remproblemen hinderen Sainz tijdens kwalificatie in Bakoe

Advertisement

Carlos Sainz strandde in de kwalificatie voor de Grand Prix van Europa in Q2 en kwam niet verder dan de dertiende tijd. Volgens de Spaanse Toro Rosso-coureur kwam dit vooral door problemen met de remmen. Daarnaast had hij last van verkeer doordat hij niet op het juiste moment de baan op ging om een snelle ronde te kunnen rijden.

“Sinds vanmorgen hebben we problemen met de remmen,” legt Sainz uit. “De auto reageerde anders dan gisteren bij het remmen, maar ook als ik van de rem afging voelde het anders aan, zodat ik wat minder vertrouwen had. We hebben de remmen vervangen zowel voor als na de derde training. We moeten uitzoeken waarom die van vandaag anders reageren dan die van gisteren.”

“Ik ben niet tevreden, want we hadden iets hogere verwachtingen,”geeft Sainz toe. “Met de problemen die we hadden in de kwalificatie op een circuit als dit met de muren zo dichtbij, is het moeilijk om het goed te doen. We zijn vrij om morgen zelf de banden te kiezen, al denk ik dat dat hier niet zoveel uitmaakt. Ik denk dat veel mensen voor een één-stopper zullen gaan. Als ik morgen in de punten finish zal ik veel blijer zijn dan nu.”

De teamgenoot van Sainz, Danill Kvyat, wist wel door te dringen tot Q3 en kwalificeerde zich als zevende. Door de gridstraf van Sergio Pérez zal Kvyat de race vanaf de derde startrij kunnen aanvangen op P6.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*