Getty Images/Red Bull Content Pool

Sainz: “Verstappen heeft z’n beklag gedaan? Het zij zo”

Advertisement

Max Verstappen en Carlos Sainz eindigden allebei in de punten in Melbourne. Dat is waarschijnlijk het enige positieve dat de beide teamgenoten aan de race overhielden. Na afloop waren ze beiden, om uiteenlopende redenen niet te spreken over het eindresultaat.

In het begin van de race wist Verstappen van de vijfde startplek op te klimmen naar P4. Bij de laatste pitstops ging het mis voor de Limburger toen Sainz op eigen verzoek eerder van nieuwe banden werd voorzien dan Verstappen. Toen de laatstgenoemde kort daarop naar binnen ging voor een setje vers rubber was het rommelig bij het team en stonden de banden niet klaar.

Verstappen keerde achter Sainz terug op de baan waarna een ware strijd tussen de teamgenoten ontstond. Verstappen raakte gefrustreerd omdat hij erlangs wilde en uitte zijn ongenoegen via de teamradio.

Na afloop van de race reageerde Sainz op de onvrede van Verstappen: “Hij heeft zijn beklag gedaan? Het zij zo. Als er mensen voor je rijden die meer topsnelheid hebben dan jij, is het moeilijk aanhaken. Ik ben bovendien de hele race aan het inhalen geweest! Tegen een Williams met DRS valt echter niet op te boksen, zo is het nu eenmaal.”

De negende plaats kan Sainz ook niet al te zeer bekoren. “Ik denk dat we meer punten hadden kunnen scoren met de auto die we hebben, maar ik heb er alles aan gedaan om zo hoog mogelijk te finishen.”

Tegenover de pitreporter van Ziggo Sport gaf Verstappen na afloop van de race toe er flink de pest in te hebben. “De start ging goed, de eerste stint ging goed, maar daarna ging eigenlijk alles mis. Het was een misverstand. De banden stonden niet klaar. Van daaruit was het gewoon heel lastig,” zegt de Nederlander over de chaotische pitstop.

Op de vraag of het ene puntje dat hij dankzij zijn tiende plaats meeneemt uit Australië het enige positieve is antwoordt Verstappen: “Nou ja, voor mij maakt dat puntje echt geen zak uit!”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*