Kvyat Duitsland
Getty Images/Red Bull Content Pool

Teneergeslagen Kvyat: “Niet mijn gebruikelijke niveau”

Advertisement

Daniil Kvyat strandde zaterdag in Q1 in de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland en kwam niet verder dan de negentiende plaats. Zijn teamgenoot Carlos Sainz wist wel door te dringen tot Q2 en kwalificeerde zich als dertiende. 

De Russische coureur, die in China nog op het podium stond, gaat door een moeizame periode. Eerder dit seizoen verloor hij zijn stoeltje bij Red Bull aan Max Verstappen en werd hij teruggezet naar Toro Rosso. De druk op zijn schouders neemt alsmaar toe en hij lijkt het tij maar niet te kunnen keren.

“Ik voel me niet geweldig. Dit is geen makkelijke tijd voor mij. Het lijkt nooit op te houden. Ieder weekend probeer ik van alles, maar tot nu toe lukt er niks, dus is er meer voor nodig,” geeft de Rus redelijk wanhopig toe.

“Ik ben teleurgesteld en zit absoluut niet op mijn gebruikelijke niveau. Iedereen maakt moeilijke periodes door. Als je goed bent komt je er bovenop. Ben je niet goed genoeg ben je er gewoon geweest.” Kvyat durft niet te zeggen of de aanstaande zomerbreak voldoende zal zijn om te herstellen.

“Ik weet niet wat ik nodig heb. Ik heb het gevoel met de auto nodig, dat ik nu mis. Als dat terugkomt zou het veel beter moeten gaan. Ik kan me niet herinneren wanneer ik het voor het laatst had, dus ik weet niet wat er aan de hand is.”

Een schrale troost voor Kvyat is dat hij dankzij de gridstraf van Romain Grosjean één plaatsje wint op de startgrid en de race in Hockenheim vanaf de achttiende plek zal mogen beginnen. Zijn teamgenoot, Carlos Sainz, werd juist bestraft en zal de race vanaf P16 starten.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*