Jules Bianchi #JB17
Marussia F1 Team

Terugblik op 3 jaar F1only/embRACE exclusive, deel 2: Jules Bianchi

Advertisement

 

5 oktober 2014, een gitzwarte dag vanwege de crash van Jules Bianchi in de Grand Prix van Japan.

Verdoofd, compleet van de kaart kijk ik naar de televisie en het scherm van mijn laptop. Niet in staat om ook maar iets zinnigs te schrijven, biedt mijn dan 6-jarige zoontje “de helpende hand”. Hij heeft een stukje voor mij geschreven over Jules. Een ontroerend moment op een verschrikkelijke dag. #JB17 #ForeverJules

 

 

“J.Bianchi licht in het zikenhuis om dat Zutyl een ronde eerder uit veel en toen was er een takelwaagen en toen was er een zwaare crash van J. Bianchi. 2014”

 

 

Onderstaand mijn summiere berichtgeving van dat bewuste moment, een artikel van 5 oktober 2014:

Ernstig hoofdletsel Jules Bianchi na crash Japan

Jules Bianchi heeft ernstige verwondingen aan zijn hoofd opgelopen bij zijn crash op Suzuka en wordt momenteel geopereerd in het Mie General Hospital nabij het circuit. Dat is zojuist bekend gemaakt door de FIA.

Bianchi vloog in de slotfase van de Grand Prix van Japan van de baan en crashte hard tegen de kraanwagen die op dat moment de Sauber van Adrian Sutil aan het wegslepen was. Sutil was iets eerder op hetzelfde punt van de baan geschoten. De race werd voortijdig afgevlagd met een code rood en Bianchi werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Uit een CT-scan blijkt dat Bianchi ernstig hoofdletsel heeft opgelopen. Momenteel wordt de Marussia-coureur geopereerd. Na de operatie zal hij worden overgebracht naar de intensive care.

Updates omtrent de situatie van Jules Bianchi zullen worden verstrekt door het Mie General Hospital.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*