Max Verstappen Bakoe
Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen haalt het maximale eruit in Bakoe

Advertisement

Max Verstappen ging als achtste over de finish in de Grand Prix van Europa. De race begon lastig voor de Limburger, die in de slotfase nog twee plaatsen wist te winnen, waardoor hij toch nog vier waardevolle punten wist te scoren.

De auto’s met Mercedes-krachtbron waren op de lange rechte stukken in Bakoe het hele weekend in het voordeel. De verwachting voorafgaand aan de race was dan ook dat de Red Bulls met Renault-motor het zwaar zouden krijgen in de race.

De vanaf P9 gestarte Verstappen had het in eerste instantie zwaar, maar na zijn tweede pitstop verliep alles een stuk voorspoediger. “Er was teveel slijtage op de superzachte en zachte band, maar toen ik eenmaal op mediums reed, leek ik wel te vliegen. Mijn rondetijden gingen omlaag en ik wist naar de achtste (en zelfs bijna naar de zevende) plaats te rijden,” vertelt Verstappen die tegen het einde nog Felipe Massa en Nico Hülkenberg wist in te halen.

“Met mijn startpositie wist ik dat het moeilijk zou zijn om aan te haken bij de jongens voorin, maar uiteindelijk ben ik wel tevreden. Natuurlijk wil je liever hoger finishen, maar dat zat er vandaag niet in.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*