Getty Images/Red Bull Content Pool

Verstappen negende in Mexico ondanks oververhitting auto

Advertisement

Max Verstappen wist in Mexico wederom in de punten te finishen. De vanaf P8 gestarte Nederlandse coureur finishte als negende. Door een remfoutje in het stadiongedeelte verloor Verstappen een plaats aan Sergio Pérez die hij mede door oververhitting van zijn Toro Rosso niet wist terug te winnen.

“Ik had een goede start. Het was geweldig om zesde te liggen in mijn eerste stint, maar we hadden wat hitteproblemen, waardoor we helaas veel tijd verloren. Als we het positief bekijken denk ik dat P9 het hoogst haalbare was vandaag en ben ik blij dat ik opnieuw punten heb weten te scoren, waardoor we weer iets dichterbij Lotus zijn gekomen. De sfeer hier was het hele weekend geweldig. Het zijn echte race-fans hier, die ook nog eens heel enthousiast zijn.”

Verstappen’s teamgenoot, Carlos Sainz, verlaat Mexico zonder punten. De Spanjaard werd dertiende nadat hij in slotfase van de race te kampen kreeg met vibraties aan zijn auto waardoor hij niet in staat was voluit te gaan.

Met nog twee races te gaan staat Toro Rosso met in totaal 65 punten zevende in het kampioenschap, zes punten achter Lotus. In de stand bij de coureurs bezet Max Verstappen momenteel de tiende plaats met 47 punten. De Nederlander heeft twee punten meer dan de huidige nummer elf, Romain Grosjean. Carlos Sainz staat vijftiende met achttien punten achter zijn naam.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*