Verstappen Duitsland
Getty Images/Red Bull Content Pool

Verstappen over Rosberg: “Hij stuurde niet in, maar ging rechtdoor”

Advertisement

Nico Rosberg kreeg een tijdstraf van vijf seconden in de Grand Prix van Duitsland voor het van de baan duwen van Max Verstappen bij de haarspeldbocht op de Hockenheimring, de Spitzkehre.

Bij een inhaalmanoeuvre van Rosberg op Verstappen werd de Limburger door de Mercedes-coureur dusdanig naar buiten geduwd dat hij hem moest ontwijken om een crash te voorkomen. Rosberg kreeg een tijdstraf van vijf seconden, omdat de stewards oordeelden dat zijn actie te agressief was.

Rosberg liet merken verbaasd te zijn dat hij de straf kreeg: “Ik zag die straf helemaal niet aankomen. Het zou te veel op het randje geweest zijn, maar ik vind van niet.”

Rosberg schoot meteen in de verdediging toen hij via de teamradio te horen kreeg dat hij een tijdstraf aan zijn broek kreeg. “Mijn stuurwiel blokkeerde,” meldde hij aan het team. De stewards oordeelden anders en gaven hem de tijdstraf plus twee strafpunten op zijn licentie, wat het totaal voor Rosberg momenteel op vier brengt (er zijn maximaal twaalf strafpunten in twaalf maanden toegestaan).

In de persconferentie na afloop van de race maakte Verstappen duidelijk weinig op te hebben met de door Rosberg geopperde oorzaken van het incident. “Hij stuurde niet in en reed gewoon rechtdoor. Ik ging buiten de baan, want anders waren we gecrasht en dat is niet zo handig. Lewis weet wel hoe het zit,” voegde Verstappen eraan toe, verwijzend naar het incident tussen de beide Mercedes-teamgenoten in de Grand Prix van Oostenrijk begin deze maand.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*