Verstappen Räikkönen Hongarije
Getty Images/Red Bull Content Pool

Verstappen: “Ik verdedigde gewoon mijn plek”

Advertisement

Max Verstappen eindigde de Grand Prix van Hongarije na een lang gevecht met Kimi Räikkönen als vijfde. De Ferrari-coureur zet zijn vraagtekens bij het verdedigingswerk van Verstappen. De Nederlander zegt echter niets anders te hebben gedaan dan zijn plek verdedigen. Er werd door de stewards geen onderzoek gestart.

Volgens Räikkönen week Verstappen in het gevecht om de vijfde plaats meer dan eens af van zijn racelijn. “De eerste keer ging hij naar rechts en ik naar links. Toen ging hij ook terug die kant op, dus moest ik proberen hem te ontwijken, want ik raakte hem hard van achter en beschadigde daarbij mijn voorvleugel. Iedere keer dat ik daarna een bepaalde richting opging besloot hij daarna ook van richting te veranderen waarna ik geen kant op kon. Het is niet aan mij om te beoordelen of het goed of fout was , maar ik heb mensen voor veel minder bestraft zien worden.”

Voor de camera van Ziggo Sport reageerde Verstappen: “Ik verdedig gewoon mijn plek. Hij moet maar oppassen, toch?”

Later grapte Verstappen nog: “Ik denk dat het goed is om Kimi eindelijk eens via de radio te horen praten.” Verder zei de Limburger: “Ik denk dat ik juist gehandeld heb en week maar één keer van mijn lijn af. Het zou raar geweest zijn als ze me hiervoor hadden bestraft. Ik zag hem aankomen in mijn spiegels. Hij was vrij optimistisch om het via de binnenkant te proberen.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*