Verstappen Hockenheim
Getty Images/Red Bull Content Pool

Verstappen: “Winnen wordt lastig, maar we gaan voor podiumplaats”

Advertisement

Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo wisten zich zaterdag op de Hockenheimring voor de beide Ferrari’s te kwalificeren. Ricciardo kwalificeerde zich als derde, Verstappen staat zondag naast de Australiër op de tweede startrij op P4. Het gat naar Mercedes is kleiner dan verwacht, maar het dominante Duitse team in Hockenheim verslaan gaat heel lastig worden.

“De kwalificatie verliep voorspoedig. Q3 ging goed, maar helaas verloor ik een paar tienden in de laatste sector, ” vertelt de Limburger na afloop van de kwalificatie in Duitsland. “Het voornaamste doel is om de Ferrari’s voor te blijven en dat is gelukt. We weten dat ze, net als we vorige week hebben gezien, snel zullen zijn in de race.”

“Mercedes oogt sterk, maar we zitten er niet niet heel ver vanaf en daar mogen we best blij om zijn. Het is voor mij de eerste keer dat ik hier in een Formule 1-auto rijd. Het is geen gemakkelijk circuit, dus ben ik heel tevreden met het verloop van de dag. Het podium moet zeker het doel zijn voor morgen, maar winnen kan wel eens lastig worden,”  luidt het realistische oordeel van Verstappen.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*