Vettel Kvyat Hamilton Ricciardo
Ferrari S.p.A.

Vettel: “Wat Kvyat deed was nergens voor nodig”

Advertisement

Sebastian Vettel viel uit in de openingsronde van de Grand Prix van Rusland nadat zijn Ferrari tot twee keer toe van achter werd geraakt door de Red Bull van Daniil Kvyat. “Wat Kvyat deed was nergens voor nodig,” oordeelde Vettel eenmaal terug in de paddock. 

Twee weken geleden was er een incident tussen Vettel en Kvyat in de openingsronde van de Chinese Grand Prix. Hoewel zowel Vettel als Kvyat in Shanghai op het podium eindigden kreeg de Rus de nodige kritiek te verduren van de Ferrari-coureur die hem er toen van beschuldigde dat hij er “als een torpedo” in kwam. Na het zien van de beelden schaafde Vettel zijn mening bij en deed hij het af als een race-incident. Dat lijkt na de race in Rusland niet te gaan gebeuren.

“Ik werd hard van achter geraakt, vervolgens nog een keer in bocht drie waarmee mijn race tot een einde kwam. Voor zover ik weet duurt deze race 53 ronden, maar dat schijnt niet iedereen zich te herinneren,” haalt Vettel uit.

“Ik denk niet dat ik veel hoef te zeggen. Als je naar de beelden kijkt heb je het antwoord. Vandaag was het niet mijn schuld. Er was niets dat ik anders had kunnen doen, niet dat ik anders had willen doen. Ik heb geen hekel aan hem (Kvyat), maar in mijn optiek maakte hij twee weken geleden een fout en maakte hij vandaag opnieuw een fout. Maar ja, ik schiet er niks mee op.”

Vettel’s teamgenoot, Kimi Räikkönen, eindigde op het podium in Sochi en werd derde op ruim een halve minuut achterstand op racewinnaar Nico Rosberg.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*