Haas F1 Team

Zesde plaats voelt als overwinning voor Grosjean

Advertisement

Voor het eerst sinds dertig jaar stond er zondag een Amerikaans team aan de start van een Formule 1-Grand Prix. Romain Grosjean slaagde erin om in de debuutrace van het team punten te scoren. Vanaf de negentiende startplek wist hij als zesde te finishen. Een droomdebuut dat “voelt als een overwinning”.

Het Haas F1 Team vertrekt niet met lege handen uit Australië. Hoewel Grosjean’s teamgenoot, Esteban Gutiérrez, in de zeventiende ronde van de race uitviel na een zware crash met Fernando Alonso, wist Romain Grosjean de nodige punten te scoren.

“Dit voelt als een overwinning,” verklaart een blije Grosjean. “Dit is geweldig voor iedereen die de afgelopen weken zo hard gewerkt heeft. Gisteren hadden we pech en vandaag hadden we een beetje geluk met de rode vlag. We konden een Williams en een Force India achter ons houden, terwijl we niet veel tijd hebben gehad voor de afstelling van de auto. Dit is een ongelooflijk gevoel. De jongens hebben buitengewoon werk geleverd. Dit is een overwinning voor ons allemaal. De eerste race en dan P6, een mooie dag!”

Well deserved, isn’t it ? 👍🎉#r8g #AusGP @GHMUMM pic.twitter.com/DsimeUZ5mQ

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*